SCRIPT GENRE SYNOPSIS

‘RAIN MAN’

Na het succes van onze jaarproductie 2019 ‘Heuvels van Blauw’ kozen we unaniem voor nóg een jaarproductie onder regie met Martine Werners. We waren blij met de reactie: ook zij gaat die uitdaging weer graag aan. Het was even zoeken naar een geschikt script…totdat Martine ons vroeg of we open stonden voor ‘RAIN MAN’….”Je bedoelt van DIE film!? Met Dustin Hofman en Tom Cruise?”. “Ja, die!” Nou, als zij dat met ons aandurft, dan wij ook met haar! En met vriend / medespeler Tom Manussen. Martine ontvouwde ook haar idee om deze theaterversie om een geheel eigen en verrassende wijze aan te pakken. Namelijk met 4 spelers voor 11 rollen én met filmprojectie. Meer verklappen we niet, kom het zelf maar bekijken, hoe gaaf dit wordt……

De rolverdeling……

Op de foto kun je zien hoe die is ingevuld….door de 3 vaste spelers van YrroS! + Tom Manussen (Nico in ‘Familie’ 2018 / Willy in ‘Heuvels van Blauw’)


Genre

Het genre is ‘komisch-drama’. Als je de film hebt gezien herinner je je vast de combi van lachwekkende en kwetsbare momenten………….die je in het theater helemaal van dichtbij proeft. Vanaf de vloer en het filmprojectiedoek.
Dit stuk is weer totaal anders en zal je zeker weer verrassen, zoals je van ons mag verwachten. Martine heeft ons tijdens het repetitieproces weer enorm uitgedaagd en wij zijn hard bezig met de realisatie van haar spannende ideeën over vormgeving.
We zijn enorm benieuwd naar jullie feedback.

‘RAIN MAN’ – Synopsis


Rain Man. Een film die opgeslagen zit in ons collectieve geheugen. Wie herinnert zich niet de fenomenale Dustin Hoffman als autist Raymond en Tom Cruise als zijn inhalige broer Charlie. TG YrroS! brengt deze wereldberoemde personages tot leven in het theater.

Even het geheugen opfrissen. Na het overlijden van zijn vader komt zakenman Charlie er achter dat zijn onbekende broer Raymond de miljoenenerfenis krijgt. Om aan het geld te kunnen komen, moet hij vriendschap sluiten met zijn zwaar autistische broer. Charlie neemt Raymond mee op een roadtrip naar Los Angeles. Uiteindelijk beseft Charlie hoe geldzuchtig hij is en betert hij zijn leven. Raymond gaat weliswaar terug naar het tehuis maar hij is een broer rijker.

Rain Man is ook op het toneel een hit. TG YrroS! neemt je mee in een verhaal over de kracht van kwetsbaarheid. In deze tijd van extremen toont Rain Man ons de waarde van authenticiteit en open staan voor de ander.

%d bloggers liken dit: