SCRIPT GENRE SYNOPSIS

‘Heuvels van Blauw’  – ‘Blue remembered Hills’

Dit script stond al een paar jaar op ons verlanglijstje en wachtte op de combinatie van het juiste moment en een ‘gefascineerde’ regisseur.  In 2018 gaven we aan Martine Werners aan graag een jaarproductie onder haar regie te willen spelen en legde ook ons verlanglijstje voor. Dat was een snelle beslissing: ja! In 2019 spelen we ‘Heuvels van Blauw’, de Nederlandse vertaling van het Engelse ‘Blue Remembered Hills’ van de befaamde toneelschrijver Dennis Potter. Hans Jansen, de vertaler, stemde enthousiast in met onze aanvraag zijn stuk te mogen spelen.

yrros heuvels van blauw
Stap 2
:
4 extra spelers zoeken om onze ‘kindervriendengroep’ compleet te maken. Want Heuvels van Blauw wordt gespeeld door 7 ‘kinderen’ in volwassen lijven, uit een vergelijkbare leeftijdsklasse. De keuzes waren snel gemaakt, terugkijkend op fijne en inspirerende samenwerkingen met onze toneelvrienden Tom Manussen (Nico in ‘Familie’ 2018), Rob Scheerman (Tonnie en Bob in ‘Ex’ 2017) en we maakten kennis met Kees Westein en Bart Brouwers als nieuwe YrroS!-spelers. Een leuke, ervaren, enthousiaste en aan elkaar gewaagde club.

kinderen heuvels van Blauw YrroS

 

 

 

 

Genre
Het genre is ‘rechtlijnig drama’, maar laat je daar niet door ‘afschrikken’. Dit stuk is weer totaal anders en zal je zeker weer verrassen, zoals je van ons mag verwachten. Martine heeft ons tijdens het repetitieproces uitgedaagd met nieuwe technieken en wij zijn hard bezig met de realisatie van haar spannende ideeën over vormgeving. Ook de locatie – Fort Bakkerskil in Nieuwendijk – is daarin een belangrijk puzzelstuk en biedt een prachtig decor voor dit stuk dat zich oorspronkelijk in een bos en schuur afspeelt.
We zijn enorm benieuwd naar jullie feedback.

‘Heuvels van Blauw’ – Synopsis
Engeland, 1943. De Duitsers bombarderen Londen. De geallieerden nemen Sicilië in. Zeven kinderen spelen in het bos. Ze rennen, ze vallen, ze slaan, ze spugen, ze durven, ze vechten, ze lachen, ze huilen. TG YrroS! gaat terug naar hun kindertijd met deze Nederlandse vertaling van Blue Remembered Hills van Dennis Potter. Een rechtlijnig drama dat je meeneemt naar vroeger. Het vroeger waar kinderen genadeloos spelen. Een onschuldig verhaal dat uitverteld is voor je er erg in hebt.
We waren allemaal bij elkaar. Kilometers ver weg.”

 

 

 

%d bloggers liken dit: