SCRIPT GENRE SYNOPSIS

‘Familie’ Maria Goos Eric Schopman Tom Manussen Familie

Na het lezen van ‘Familie’ plaatsten we dit script direct op onze short list. En ook onze regisseur Geert was meteen enthousiast om dit script bij de kladden te vatten voor onze nieuwe jaarproductie.

Stap 2: drie spelers zoeken om ‘onze Familie’ compleet te maken. We waren superblij dat Tom Manussen, Jos Huibers en (good old) Julia Rubingh (die in 2012 meespeelde in Huis aan Zee) graag in de huid van Nico, papa en mama wilden kruipen.

Kers op de taart: hoeveel toeval en mazzel kun je hebben, als twee van de spelers (Tom & Eric) ook nog bij de happy few zitten die mogen participeren in een workshop van Maria Goos zelf en óók nog eens met hetzelfde script! De rest van de Familie zat mee te genieten (en te leren) op de tribune.

We zien ‘Familie’ als een uitdaging om te spelen. Het is een superscript, al door velen gespeeld en we zijn benieuwd naar jullie reacties op onze vertolking naar de visie van onze regisseur Geert.

Genre & Synopsis
Deze tragikomedie moet je écht zien.

In ‘Familie’ herken je dat bekende mechanisme dat de meeste leden van een gezin vol goede moed aan een gezamenlijke vakantie beginnen, maar zodra ze dan weer samen zijn blijken andere dingen veel zwaarder te wegen.
Oud zeer, verborgen geheimen en een flinke dosis onvermogen leiden in ‘Familie’ in eerste instantie tot komische scenes. In de loop van het stuk komt alles zo dichtbij dat je als toeschouwer snapt dat je eerst lachte vanwege de herkenbaarheid, maar dat je later om dezelfde reden een knoop in je buik voelde.

 

 

 

%d bloggers liken dit: