SCRIPT & GENRE

‘MIJN ELEKTRA’ 

We kozen unaniem voor het script van Koos Terpstra voor deze 4e jaarproductie. Want we vonden het een interessant stuk, een uitdaging. Goed geschreven, met mooie gelaagdheid in prachtige teksten.

In ‘Mijn Elektra’ zit iedereen op slot in zijn eigen waarheid. Terpstra’s interpretatie van Sofokles’ Elektra maakt ‘Mijn Elektra’, ‘zijn’ Elektra, een heel interessant episch stuk. Een postmodern 21ste eeuws stuk. Wij scharen dat onder de noemer ‘Moderne Klassieker’.

Die andere klik met Koos Terpstra…

(quote van Koos:) ” Toneel is van nu en daarom niet alleen deftig, niet alleen intellectueel. Toneel is Nabokov en Marquez, maar ook een worst van de HEMA. Het is je ongelukkig voelen omdat, ondanks je verstand en je theorieën, het meisje van wie je houdt niets in je ziet. Het zijn de dingen die fout gaan door stommiteiten die niet bij je horen. Het zijn de meningen die te ver gaan, maar je wel aan het denken zetten. Zo groot is toneel. Zo groot en zo lelijk en zo onvolkomen mag toneel zijn. Toneel is imperfect en onaf, toneel is menselijk. Dat is de weg om mensen te raken, om iets te zeggen, niet via schoonheid alleen.”

 

%d bloggers liken dit: