REGIE

Regie

Normaliter zoeken we samen met de regisseur naar een stuk dat mooi aansluit op ons YrroS!-‘oeuvre’ en waar de regisseur een fascinatie voor heeft.  Maar nu hadden we al een stuk liggen op onze gedachten-plank en zochten we nu een regisseur die hier gretig met ons een eigen stuk van zou willen maken. Kees opperde de suggestie om Mirjam te polsen. Met wie Kees eerder had gespeeld en onder regie had gewerkt. Het eerste verkennende YrroS!-gesprek was raak. Mirjam ging ‘aan’ op de combi van het script en spelersgroep. Naast Mirjam zijn ook Jory en Tonny ‘vers YrroS!’- bloed en we matchen goed. Ook de stappen om van de gevonden locatie in Gorinchem een passende NENNEW-speellocatie te maken vorderen gestaag. 

Mirjam Gosselink

In 1990 ben ik als docent drama/regisseur afgestudeerd aan de toneelacademie Maastricht. Intussen vele en heel verschillende theaterprojecten verder, vraag ik me af wat mijn werkwijze kenmerkt. Ik houd van het onderzoeken en ontrafelen van verhalen. Ik houd van zwaarte en lichtheid met elkaar verbinden. Ik houd van met mijn spelers samen het mooiste naar boven halen. En ik houd van het voorspelbare, onvoorspelbare, uitgesproken en onuitgesproken gedrag van alle personages die ik ben tegengekomen. En ik houd van echtheid. Aan de slag gaan met de teksten van Maria Goos passen in het straatje van mijn werkwijze; ze zijn niet eendimensionaal

Mirjam over YrroS!

Wat een lekker cluppie. Sinds november zijn we met 4 mannen en 4 vrouwen aan het repetitieproces begonnen en krijgen de personages en het verhaal hun vorm. En hoe fijn dat YrroS! een man cave heeft gevonden in locatie ‘De Bunker’ van CSG Gorcum. 

Het is voor een regisseur een cadeau met deze groep enthousiaste spelers te mogen werken aan de tragikomische teksten van Nu even niet/wel. Ze willen, durven, staan open, onderzoeken, improviseren, en denken mee. De combinatie van lef, talent en gedrevenheid om samen iets moois te willen maken, zorgt dat het publiek twee verrassende voorstellingen vol herkenbaarheid zal gaan zien. 

%d bloggers liken dit: